Infinite Menus, Copyright 2006, OpenCube Inc. All Rights Reserved.

Meta-index Genealogiedomein.nl - Gemeente Vorden

Zoek met onderstaande functie op (delen van) namen in de indices van Vordense DTB-boeken op genealogiedomein.nl.

Toelichting
Genealogiedomein.nl is de website van J.B. Baneman uit Hoorn. Hij heeft honderden DTB-boeken uit de Achterhoek en Liemers getranscribeerd en stelt deze kosteloos via zijn website beschikbaar. Voor mede-genealogen die zich richten op de Achterhoek is deze bron, naast Genlias, van onschatbare waarde.

De gegevens zijn door Baneman omgezet naar PDF-bestanden met een duidelijke index. Desondanks moet je veel bestanden openen als je op zoek bent naar personen met een bepaalde naam. Dit bracht mij op het idee om de indices in een database te zettten, zodat je met één zoekopdracht meteen ziet in welke boeken de desbetreffende naam voorkomt

In bovenstaand zoekveld kun je naast een volledige naam, ook delen van een naam opgeven. Dit is erg handig, omdat familienamen in het verleden op vele manieren gespeld werden. Als ik op zoek ga naar Klein Kranenburg, krijg ik met de invoer van de zoekterm "Krane" dus vele varianten.

Baneman publiceert zijn transcripties vaak in delen (geordend op tijdvak). Zo is het Doopboek 1634-1662 gesplitst in een *.pdf-bestand van het tijdvak 1634-1644 en een bestand van het tijdvak 1644-1662. De resultaten die je te zien krijgt zijn dan ook geordend per tijdvak. De tijdvakken zijn visueel van elkaar te onderscheiden doordat ze in verschillende gekleurde balken staan. Met het symbooltje achter elke regel kun je het bijbehorend *.pdf-document rechtstreeeks vanaf Genealogiedomein.nl openen.

Namenlijst
Doordat ik nu toch een totale database heb aangelegd met 16.202 records is het interessant om een namenlijst met unieke namen te publiceren. Zo gezegd zo gedaan. Hier vind je een lijst met 6.242 unieke familienamen uit Vorden uit de periode 1634 - 1811. Uniek is trouwens misschien niet helemaal het juiste woord, omdat de lijst duidelijk maakt dat er sprake is van enorm uiteenlopende schrijfwijzes.

vorige pagina | homepage


fotocamera Nieuwe foto's
25-05-2008 · Onlangs heb ik op een zonnige dag nieuwe foto's gemaakt in Kranenburg en omgeving. Klik hier om ze te bekijken.

vergrootglas Zoeken in Genealogiedomein
20-04-2008 · Naast Genlias vormt Genealogiedomein een onmisbare bron van informatie voor genealogisch onderzoek in de Achterhoek. Ik heb een tool ontwikkeld die het doorzoeken van de Vordense DTB-boeken op Genealogiedomein een stuk eenvoudiger maakt. Klik hier om het te ontdekken.

Nieuw! Kleine-Kraneburgs in Duitsland
27-03-2008 · Bij toeval kwam ik erachter dat ook in Duitsland Kleine-Kraneburgs wonen. Al in de zeventiende eeuw kwam deze naam in de omgeving van Bottrop voor. Lees hier het hele artikel.

Pierre Cuypers, bron: Bureau Monumenten & Archeologie (bMA) van de gemeente Amsterdam Cuypersjaar
05-02-2008 · 2007 was het 'Cuypersjaar' ter ere van de architect Pierre Cuypers; de man die verantwoordelijk is voor de meest recente kerk op de Kranenburg. Er is een speciale website geopend met achtergrondinformatie over de kerk in relatie tot dit speciale jaar. Kijk hiervoor op www.cuyperscomplex.nl.

silhouette kraanvogel Poot van de kraanvogel
10-03-2008 · In het Engels gebruikt men voor de term 'stamboom' naast 'family tree' ook wel de term 'pedigree chart'. Deze term is een verbastering van het Franse 'pied de grue' en betekent 'poot van de kraanvogel', naar de typische vertakking van de poot van deze vogel. En laat de kraanvogel nu ook weer verantwoordelijk zijn voor de achternaam waar deze website over gaat.

Druif, bron: Wikimedia Wijn op de Kranenburg
13-02-2008 · Vlak bij Kranenburg, aan de Kostedeweg ligt "Wijngoed Kranenburg". Op ca. 1,5 ha beekklei wordt op milieuvriendelijke wijze druiven verbouwd voor de wijnbouw. Meer informatie staat op de website www.wijngoedkranenburg.nl.

© Jan Klein Kranenburg 2007